h1

Mitt 00-tal

02 januari 2010

2000: Gick gymnasiet, samhälle: IT (två distansdagar i veckan). Ägnade fritiden åt HUT, Hudiksvalls Ungdomsteater, med teater och styrelseuppdrag. Producerade Tio små Negerpojkar. Gick teaterkurser i regi och produktion. Blev berusad för första gången. Hade sex för första gången. Kär i – och tillsammans med – Karin. Lyssnade på K´s Choice. Drev nätspelet Robinson Online. Rev ner H&M-affischer med Leif m fl.

2001: Gick med i Attac, startade skolans miljögrupp och Hudiksvalls nätverk för jämställdhet – allt med Terez. Var på intervju för Expedition Robinson. Åkte till EU-toppmötet i Göteborg (och skrev mitt specialarbete om det). Sommarjobbade på ett kollo i södra Tyskland. Var skoltrött. Gjorde praktik på Rättvisemärkt. Såg Moulin Rouge. Kär i Elin.

2002: Bodde ett dygn i Big Brother-huset. Arrade en skolresa till EU-parlamentet i Strasbourg. Producerade Beautiful Thing. Åkte till Indien med Svenska Freds på studieresa om vapenexport. Kom ut för familj och vänner. Tog studenten. Blev tillsammans med första pojkvännen Andreas. Gick i vår första Pride-parad. Började på Röda Korsets folkhögskola och kursen Globalt samspel. Gick med i Grön Ungdom. Skrev för AlltOmTV.se. Lyssnade på Stephen Simmonds.

2003: Reste till Guatemala i två månader, praktiserade på kaffekooperativ och skrev rapport om rättvis handel. Blev reporter för tidningen/nätverket Epigon och gick deras skrivarkurser. Arbetade på ett äldreboende. Sambo med Andreas. Började ta uppdrag som ambassadör för Rättvisemärkt och blev skolinformatör för RFSL Stockholm. Relationen med Andreas tog slut. Välsigt deprimerad. Träffade Einar.

2004: Började arbeta som org sek på PeaceQuest. Flyttade till systrarna i Örnsberg. Bodde ett till dygn i Big Brother-huset. Engagerade mig i Stockholm Pride, som programansvarig för Pride House. Träffade Anna och bestämde oss för att bli föräldrar kring 2009. Studiecirkel i feminism för hbt-killar, startade Queer Underground. Började arbeta på Grön Ungdom Stockholm. Sa upp mig. Engagerade mig i Grön Ungdom. Flyttade till Älvsjö. Började skriva krönikor och frilansa. Medverkade i antologin Epigon for healing. Arrangerade en fredsfestival. Lyssnade på Raymond & Maria.

2005: Kandiderade till språkrör i Grön Ungdom, blev inte vald. Var verksamhetschef för Pride House med Sofia. Slutade arbeta på PeaceQuest och fick deras vandringspris Pusselpriset. Blev gudfar till Dante. Gjorde slut med Einar. Flyttade till Malmö. Engagerade mig i Miljöpartiet. Började blogga. Studerade internationell migration och etniska relationer på Malmö högskola. Träffade Johan. Såg på Lost.

2006: Började arbeta som valsamordnare för MP Malmö. Satt i Grön Ungdoms riksvalgrupp. Läste vidare på Malmö högskola. Startade Andwal Media och frilansade som skribent och föreläsare. Blev beroende av Buffy och karaoke. Hade många temafester. Lyssnade på The Pipettes. Medverkade i Genusboken. Var nämndeman i migrationsdomstolen.

2007: Läste vidare på IMER och tog upp projektledning. Presschef för Stockholm Pride. Valdes in i MPs partistyrelse med ansvar för integration, asyl och rättvis handel. Valdes som MP Malmös representant i fritidsnämnden. Började jobba som org sek för MP Malmö. Lyssnade på Mika. Besökte London med Markus och Maria för att äntligen få se Spice Girls live.

2008: Flyttade till Stockholm, då jag blev rekryterad till MP riks och Maria Wetterstrand. En kortare relation med Johnny. Valdes in i styrelsen för Stockholm Pride. Första riktiga Almedalsveckan. Köpte lägenhet på söder. Lyssnade på Pang Prego.

2009: Började träna regelbundet. Engagerade mig i Zaida Cataláns personvalskampanj till EU-parlamentet. Blev omvald till styrelsen för Stockholm Pride. Ställde framgångsrikt upp i provvalet för MP Stockholm Stad. Blev gravid med och flyttade ihop med Anna i Hägersten. Reste till Berlin, New York och Köpenhamn under COP15. Blev tillsammans med Robin.

Cue 10-talet.

Annonser

One comment

  1. […] Utifrån den grunden gick jag sedan vidare, via folkhögskolestudier, flytt till Stockholm, arbete på PeaceQuest, engagemang i Grön Ungdom, uppdrag inom Stockholm Pride, flytt till Malmö, studier på IMER och i projektledning, engagemang i Miljöpartiet de Gröna, partistyrelseuppdraget, flytt tillbaka till Stockholm, tjänsten som språkrörssekreterare och nu faderskap och föräldraledighet. På den vägen har många människor påverkat min livsbana och mina egenskaper. En lite mer detaljerad år-för-år-lista för 00-talet finns för övrigt här. […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: