h1

Vem ska sänka Maria Wetterstrand?

04 januari 2010

”Mitt” språkrör, Maria Wetterstrand, har onekligen blivit hyllad under de senaste månaderna. Och inte bara i mail och brev, som varit fallet även tidigare, utan även i mediebruset. Det har varit otaliga ledare, debattartiklar och till och med morgonsoffor som har handlat om hur bra Maria är. Det har även pratats om Wetterstrand-effekten på partiets opinionssiffor, även om både Maria och jag tror att opinionsökningar av den här storleken kräver något annat än bara en populär person. Dock – Maria är helt klart en av partiets absolut starkaste tillgångar.

Men medielogikens nästa steg, som Birger Schlaug mycket väl poängterar i sin blogg och i en krönika, är att efter att någon/något hyllats så ska den/det sänkas i nästa steg. Det är ingen överraskning.

Som Birger skriver så pågår det just nu ett letande i höstacken efter Marias – och därmed partiets – brister och svagheter. Allra helst vill man hitta en skandal. Lever hon som hon lär? Har hon fler avvikande åsikter från partiprogrammet än som tidigare framkommit som man kan sätta dit henne på? Finns det några mörka hemligheter i hennes förflutna? Vi har redan fått ett par rätt absurda förfrågningar till kansliet, i kategorin ”stämmer det att Maria gjorde det här när hon var ung?”. Jag vet också att det febrilt letas efter interna kritiker mot henne.

Jag tror dock att de journalister som försöker hitta nålen jobbar förgäves. Det finns mycket lättare sätt att hitta negativa vinklar om mitt parti.

Men det får de försöka komma på själva.

Anders Wallner är en supporter till

Annonser

One comment

  1. Härligt med en ny fräsch blogg att följa, Anders! :) Stor tumme upp!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: