h1

tips för säkrare flygresor

05 januari 2010

Obama presenterar idag sina förslag för säkrare flygresor.

(Ett snabbt tips till Obama såhär på språng skulle ju dels vara att slopa utlämningen av taxfreevaror på planen. Om man inte får ta med en nagelsax på planet pga risken för att den ska användas som ett vapen så känns ju en krossad glasflaska i handen på en våldsverkare inte så sort. Man skulle säkert dessutom få ner alkoholkonsumtionen.)

Sedan kan man ju kanske slopa det här formuläret ”har du eller planerar du att genomföra ett terroristdåd när du är i USA?” som ju knappast kan ha någon annan effekt än att ge de tyngsta idioterna någon slags falsk säkerhet.

Men redan innan Obamas flyglista har den nya galna säkerhetsspärren nakenscanning introducerats i Europa, än så länge mest med barnrättsprotester (och inte integritets-dito) som följd. Peter Santesson Wilson kommenterar kopplingen på sin twitter: ”två hysterier kolliderar”.

Annonser

2 kommentarer

  1. […] Wallner du är nyfiken grön « tips för säkrare flygresor Get Lost 06 januari 2010 På tal om säkrare flygresor så närmar vi oss […]


  2. Jag gillar också frågan som handlar om huruvida man har begått folkmord under andra världskriget, eller om man tänker begå kriminella handlingar eller prostituera sig.

    Mer korkat formulär får man leta efter.

    Men det är klar, efter att folk har svarat nej på frågan om de är terrorister, så kan ju gränskontrollörerna svära sig fria från att ha släppt in några !

    (De skrev ju nej !!!)Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: