h1

Carlgren ”tänkte inte på det”

13 januari 2010

DN och Ekot bekräftar nu det bloggosfären frågade sig om vargjakten redan under årets första dagar.

Jag skrev till exempel på min twitter: ”undrar hur man vet att man skjuter en inavlad varg?” den 4/1. Nu har svaret kommit: Det visste man inte. Och det brydde man sig inte om. Och det gjorde man inte.

Carlgren har svamlat när han påstått att vi måste skjuta av de genetiskt sämsta vargarna, för att flocken i stort ska må bättre. För några sådana direktiv har aldrig funnits för jakten, säger nu vargforskaren Olof Liberg.

Forskarna dömer nu ut Carlgrens ”snack” som ”en total missuppfattning”, att de skjutna djuren är ”friska och fina djur i stora drag”. Man är överens om att det inte går att motivera jakt vetenskapligt, utan att jakten är ett politiskt verktyg att försöka få en acceptans av vargen.

Jag undrar om de hundratals protestmail som väller in till regeringen (med kopia till oppositionen) vittnar om någon större acceptans för vargen. Eller för regeringen för den delen.

Annonser

2 kommentarer

  1. Utan att vara elak; Carlgren är den sämste ministern som skådat genom tiderna. Aldrig någonsin har någon sagt så många saker och sedan plötsligt tillåter att saker görs tvärtom. Se hur han yrar i miljöfrågorna. Avsätt människan.


  2. […] inget som helst folkligt stöd för att begränsa vargstammen, vilket bevisades av folkstormen mot regeringens […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: