h1

Varför ljuger Nilsson och Thand Ringqvist?

19 april 2010

I Aftonbladet skrev Maud Olofssons höger- och vänsterhänder Frank Nilsson och Elisabeth Thand Ringqvist häromdagen om sina förslag för att stoppa klimatförändringarna.

Eller, nej, det gjorde de inte. De skrev om ett av Miljöpartiets klimatpolitiska förslag som de inte gillar.

Eller, nej, det gör de inte heller. De har hittat på ett MP-förslag som de inte skulle ha gillat.

Frank och Elisabeth påstår att MP vill ”förbjuda flyget”, ”lägga ner flygtrafiken i stora delar av Sverige” och ”förbjuda flyget i hela södra Sverige”. Att jag skriver det tre gånger beror på att det är lika många gånger som de i den korta texten hinner påstå det. Inte en enda gång hinner de dock tyvärr lansera något eget politiskt förslag.

Att två centerpartister ljuger i media och försöker slunga skit på Miljöpartiet är inte så konstigt. Det är valår, Centerpartiet har ruskigt dåliga opinionssiffror och Team Schlingmann har gett sig den på att dissa De Gröna på alla tänkbara sätt.

Men att till exempel den fristående liberala kraften Liberati hakar på och hyllar artikeln är mer förvånande. Jag trodde de var mer pragmatiska än så…

edit: MP driver däremot att konkurrera ut inrikesflyget med andra transporter så att co2-utsläppen minskar. Läs gärna valmanifestet och sök efter ”flyg”.

Annonser

11 kommentarer

  • Eh, inte i någon av dina länkar finns någon miljöpartist som säger att vi ska förbjuda något flygande. Rapport påstår det, men det har aldrig funnits något förslag. Däremot ska det konkurreras ut, t ex genom att man inte ska subventionera flygplatser med skattemedel. Men förbud – nej.


 1. Från debattartikeln av miljöpartisterna Anders Svensson och Aina Andersson: ”Det väckte visst uppseende när Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand nyligen framförde tanken att allt flyg söder om Sundsvall borde förbjudas.”

  Från ert pressmeddelande: ”Miljöpartiets slutsats har länge varit att flyget söder om Sundsvall, med Gotland som enda undantag, måste läggas ner.”
  Vad betyder ”måste läggas ner”?


  • Håller med om att insändaren från Svensson och Andersson var märklig.
   Men Maria har aldrig fört fram att flyg söder om Sundsvall ska förbjudas, däremot ska det strategiskt konkurreras ut av andra alternativ.


 2. Hallå Anders!
  Menar du att Miljöpartiet har bytt åsikt i frågan?

  Det finns ett otal artiklar (och information på mp.se) som stöder det som Frank/Elisabeth säger.

  Och att det hela skulle vara en mosa-mpgrej dikterad av Schlingmann är väl aningens magstarkt? :-)

  Det är väl bra att vi hittar en konfliktyta mellan oss och låter debatten utvecklas i den?

  Med vänlig hälsning
  /Johan


  • Absolut, det är jättebra med politiska konfliktytor. Men trist när debatten behöver handla om huruvida man tycker något eller inte.


 3. ”läggas ner” och ”läggas ner”, det är väl fullt tolkningsbart Johan. ;-)


 4. […] Wallner du är nyfiken grön « Varför ljuger Nilsson och Thand Ringqvist? Om (C), 2gradersmålet och 300% ökat flygande 19 april 2010 C-kandidaterna Elisabeth och […]


 5. […] This post was mentioned on Twitter by Anders Wallner, Jakob Lundgren. Jakob Lundgren said: @andersronmark Wetterstrands pressekreterare: http://anderswallner.se/2010/04/19/varfor-ljuger-nilsson-och-thand-ringqvist/ […]


 6. […] dels alliansreformer som FRA-lagen och skärpta regler för anhöriginvandring. Wallner har även gått i polemik med centerpartisterna Frank Nilsson och Elisabeth Thand-Ringqvist, som han menar ljuger i sin […]


 7. […] verkar tonläget bli ganska rått i valrörelsen, vilket märktes gång på gång. En gammal sketch från Pentagon fick […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: