h1

Oppositionsregeringens hemsidor

28 april 2010

Jag surfade runt på partiernas hemsidor för att se vad som är de viktigaste politiska reformern just nu.

Gemensamt för de borgerliga småpartierna är att det är kritik av oss rödgröna som är viktigast. Folkpartiet har kritik av rödgröna skatter allra högst upp. Under ”senaste nytt” har de tre olika rödgrön-kritiska inlägg. Kristdemokraterna toppar i och för sig med sitt eget vårdnadsbidrag men som andra nyhet har man Mats Odells toblerone-uttalande. Centerpartiet går längst och toppar med tre kritiska artiklar – dels att Maud kritiserar höghastighetståg och dels att MPs politik skulle vara dålig för landsbygden och för bönder. (Mattias Stenberg har också uppmärksammat C’s fascination av MP). Moderaterna sticker ut, de skriver faktiskt om egen politik på sin hemsida. De toppar med sin nya TV-show och egna förslag om unga med funktionsnedsättning och ökad rättssäkerhet.

Det är alltså den rödgröna politiken som dominerar på regeringspartiernas hemsidor, Moderaterna undantaget.

Bland de rödgröna oppositionen, då? Jo, där toppar alla tre partierna (också) med rödgröna förslag, framför allt om infrastruktur och välfärd. Socialdemokraternatoppar också med egna inslag med s-politiker i ”5 minuter”. Vänsterpartiet har en artikel om sin skolpolitik överst och Miljöpartiet driver en energipolitisk kampanjsajt och lyfter grön matpolitik. På rödgrön.se är det dessutom täta inlägg om vad som händer på partiledarnas tisdagsmöten och fördjupning om de rödgröna förslagen.

Alliansens hemsida peppar man för jobbskatteavdrag.se (en sajt om en redan genomförd reform) och att snatteri ska bli stöld. Man undrar lite vilken borgerlig hemsida som Alliansens gemensamma politik för nästa mandatperiod finns på?

Och när byttes ordningen från att oppositionen klagade på regeringens politik till att det är regeringen som klagar på oppositionen?

edit: Alliansfritt Sverige blev inspirerade.

Annonser

2 kommentarer

  1. Är det jobbigt att få kritik?
    Är det så konstigt att mycket handlar om de rödgröna just nu när de håller på att (äntligen!) redovisa sin politik?


    • Nej, det är inte jobbigt att få kritik. Det är bara konstigt att som parti att välja att låta sin egen hemsida handla om andra partier.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: