h1

Feministkongress 2010 – större än någonsin

14 maj 2010

Miljöpartiet samlas till vår största kongress någonsin i helgen i Uppsala, med 900 anmälda. De tyngsta punkterna på dagordningen är en jämställdhetsproposition och valmanifestet inför valrörelsen. Maria W inledde med ett tal som lyfte tredelad föräldraledighet och kvotering till bolagsstyrelser. (Även om frågan som lyfts medialt hittills är entreprenörsåret)

Sist vi hade feministkongress var i Gävle 2005, då vi också formellt slog fast att vi var ett feministiskt parti. Det var min första MP-kongress, då var jag anmäld som journalist. Sedan dess har jag åkt som valsamordnare för MP Malmö 2006, som ombud 2007 (och blev invald som partistyrelseledamot) och sedan som riksanställd 2008 och 2009.

Debatten i plenum om jämställdhetspropositionen har precis avslutats och på många sätt känns det lite som att efter galet många seminarier, arbetsgrupper och processer står och stampar vid några vägskäl fortfarande, efter fem år som uttalat feministiskt parti. Samtidigt har några av de perspektiv som var smala och nedtystade 2005 lyfts upp och erkänts nu. Och feminister med olika ingångar har börjat lyssna på varandra och samarbeta.
Så det ska bli spännande att se vad kongressen beslutar.

Fler: Maria, Christian

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: