h1

Magdalena Ribbing FTW

16 juni 2010

Igår berättade Stockholm Pride att vett och etikett-experten Magdalena Ribbing invigningstalar festivalen i sommar på tema Makt. För vissa höjs kanske ögonbrynen, men vi som stundtals följt Ribbings kommentarer på HBT-anknytna frågor bara jublar.

Som den här frågan, om hur man bordsplacerar samkönade par: ”Tycker man som, förmodar jag, heterosexuell inbjudare att det är väldiga problem med det eventuellt udda antalet på grund av att två män är ett par, eller två kvinnor, så löser man det smidigt genom att bjuda ett annat par av motsatt kön.

Härom dagen förklarade hon att en familj bestämmer själv hur den ser ut: ”Och så snart situationen är känd blir det självklart att bjuda alla tre i denna familj.

Eller en annan favorit när hon läxar upp en frågeställare som vill ”markera” på en samkönad vigsel: ”låt din man som såvitt jag förstår av ditt mejl är mer tidsenlig och tolerant, gå ensam på bröllopet”.

Eller hennes kommentar om själva principen om samkönade vigslar: ”Det är alldeles utmärkt att samkönade par nu kan ingå äktenskap på samma villkor som heterosexuella. … Hur fasen kan man tycka något annat?

Ribbing äger makten över de outtalade normerna om hur man ”ska” föra sig formellt. Det ska bli jättespännande att höra henne reflektera över den makten i sommar. Pridepepp.

Annonser

2 kommentarer

  1. Tänk om tex Victoria hade varit lesbisk och gift sig med en annan kvinna? Då måste de adoptera barn som sen blir Kung?
    Så därför: förbjud homosexualitet. TÄNK PÅ HUR SÅRADE VÅRA MUSLIMER BLIR MED BÖGAR!


    • Här känns det som att du inte riktigt har tänkt klart.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: