h1

Kris-demokraterna

20 oktober 2010

I gårdagens DN skrev några unga kristdemokrater om krisen inom (KD), som med nöd och näppe klarade riksdagsspärren tack vare stödröstande M-väljare.

De har i sin kriskommission landat i följande slutsatser:
– KD behöver inte byta namn eller partiledare
– Varken KD:s politik eller kommunikation är dock tillräckligt bra
– KD bör tillsätta en ”fördomsgrupp” som ska ge förslag på hur partiet ska förhindra att fördomar, som att partiet uppfattas som ”homofobt”, gror och får fotfäste.

Jag har några tips på var denna fördomsgrupp kan börja leta efter grogrunder för dessa ”fördomar”. I KD-politiken och bland KD-politikerna. (Till exempel Per Landgren, EU-kandidat 2009, Tuve Skånberg och Annelie Enochson, riksdagsledamöter, Karl-Henrik Wallenstein, kommunpolitiker…)

Edit: Bengt Held om KD:s problem med homofobi, Alliansfritt Sverige

Annonser

One comment

  1. Så Anders, sällar även du dig till skaran som för vidare fördomar och annat tråkigt. Så skrev jag på bloggen du länkade till:
    ”Som så ofta i sådana här blogg-sammanhang är citatet från 1998 taget ur sitt sammanhang. Det är därför missvisande. Några år tidigare hade RFSL:s reseguide Spartacus debatterats i massmedia. Den innehöll tips för dem som var intresserade av sexuella kontakter med barn, pedofili. Jag anförde också en del forskning om en nutida partiell överlappning mellan homosexualitet och pedofili, vilket av förståeliga skäl är känslig materia. En historisk dylik i antiken menade jag vara väl belagd. Diskussionen fördes våren 1998. Har via mail berättat för Bengt (Held) att jag inte skulle formulerat mig så nu, men Bengt svarade inte på det. Han anser väl att det fortfarande är relevant att ta fram citatet med jämna mellanrum – inför allmänna val, kanske? – utan att nämna något om sammanhanget med Spartacus etc. Oavsett hur det i sak förhåller sig idag skulle jag inte formulera mig så nu. Skälen är flera: det har sårat många och skärpt motsättningar, vilket inte var min avsikt. Det har också meddelats mig att RFSL rensat i sina led och, inte minst, jag följer inte längre forskningen på området. Till sist kan sägas att jag vid flera tillfällen träffade en av mina meddebattörer och diskuterade frågan intellektuellt öppet och hederligt. Vi klarade ut en hel del, var inte överens om allt och skildes åt som vänner. Så kan det också gå, om man respekterar varandra och varandras åsikter.”

    hj h

    Per LandgrenKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: