h1

Tillgänglighet på första KF-mötet

06 november 2010

På mitt första kommunfullmäktigemöte på måndag ska en motion om tillgänglighetsfrågor behandlas, skriven av Abdo Goriya (S). Det känns förstås roligt att en hjärtefråga lyfts redan på första mötet. Motionen påminner om att Stockholm har haft som målsättning att vara världens mest tillgängliga huvudstad 2010 och vilka åtgärder man kan ta till för att öka takten i omställningen. Dessutom har ju den tioåriga perioden för att få bort enkelt avhjälpta hinder tagit slut, utan att man nått målen vare sig i Stockholm eller i landet.

Alliansen anser förstås motionen besvarad med några korta ord om att det är viktiga frågor, men att man inte behöver göra någon av de saker motionären föreslår. De vill dock att arbetet med tillgänglighet fortsätter.

Jag har skrivit ett anförande om att det inte räcker med att ”fortsätta arbetet” när man misslyckats utan att arbetet rimligtvis bör intensifieras ganska kraftigt och lägger fram några förslag. Jag hoppas att majoriteten kan arbeta brett med frågan och ta med de rödgröna partierna i arbetet. Det skulle arbetet tjäna på.

Annonser

One comment

  1. […] behandlades en S-motion om tillgänglighet som S, V, MP enats om att i stort stödja. Den innehåller flera bra förslag för att intensifiera […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: