h1

Alla kandiderar till språkrör-dagen

25 november 2010

Under dagen har, i tur och ordning, riksdagsledamöterna Åsa Romson, Gunvor G Ericson och Bodil Ceballos offentliggjort sina kandidaturer till kvinnligt språkrör för Miljöpartiet.

Jag har alltid tyckt om när en organisations årsmöte/kongress har en reell möjlighet att välja personer till uppdrag och då är det ju en förutsättning att flera personer känner sig kallade och kandiderar. Det är en styrka för ett parti att ha en öppen process där även världen utanför partiet har möjlighet att lära känna kandidaters profilfrågor och lättare kunna se den process ett parti går igenom inför valet.

(När jag själv kandiderade till språkrör för Grön Ungdom tror jag vi var fem kandidater. Även om jag, som fick näst flest röster, just då tyckte att det fanns åtminstone en kandidat för mycket så kändes det som att årsmötet verkligen kunde välja.)

Fler inlägg: söker ett intressant uppdrag… (Åsa Romson), Nominering ja (Gunvor G Ericson), Tre vill bli MP-språkrör (Svd), Ledarstrid i Miljöpartiet (Expressen), Robert Damberg, Politikerbloggen, Makthavare 1 och 2. Missa inte heller Michajlovs blogg som konstaterar att MP avskaffar jantelagen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: