h1

Vi kandiderar, vi kandiderar…

09 december 2010

Nu ansluter sig Mikaela Valtersson till de redan outade språkrörskandidaterna.

Mikaela skriver själv på sina hemsida om vad som får henne att kandidera och vad hon skulle vilja göra som språkrör. Det är en bred text om gröna utmaningar, både i form av politiska utmaningar som längtar efter gröna lösningar, men också ett par frågor där vi behöver utveckla politiken eller i alla fall prioritera dem högre. Spännande läsning, jag längtar efter att få ta del av liknande texter från de andra kandidaterna.

”Den gröna ideologin och rörelsen är idag mer relevant än någonsin. Runt om i Europa ser vi hur de gamla ideologierna misslyckas med att skapa jobb och en stabil ekonomi. Men ännu allvarligare är att de inte har svar på hur de klimatpåverkande utsläppen ska minska radikalt och hur de rika länderna ska ta sitt ansvar för viktiga framtidsfrågor. Den gröna rörelsen ger svar bortom de skygglappar som präglar höger- och vänsterrörelsernas politik och kan därför bidra till lösningar på det moderna samhällets problem.”

Fler: Ekot, DN, Makthavare, Politikerbloggen, Benjamin Juhlin, Unge herr Valtersson

Annonser

3 kommentarer

 1. Så Valtersosn ska kandidera? Ska hon låna pengar på huset för att finansiera kampanjen?
  Med tanke på att hon anser:

  ”Valtersson vill också lägga mer fokus på andra politikområden.
  – Man skulle till exempel kunna ha en betydligt mer generös asyl- och flyktingpolitik. Vi kan öppna upp ännu mer för att möjliggöra de rörelsemönster som är mer aktuellt i en modernt globaliserad värld”

  så jag antar att det blir vi medborgare som, likt alltid, får öppna penningpungen för att ”nån annan” är övergenerös med VÅRA pengar…

  Hur kan ens en person som anser det naturligt att människor ska tvingas LÅNA pengar för att betala sin skatt tillåtas att kandidera?
  Detta visar allt om mp:s totala brist på verklighetsförankring och dess närhet till ärkesocialismens ”dina pengar är våra pengar” som VI ska spendera enligt VÅRT tycke och det ska DU sk-ta i för VI vet alltid bättre än DU!


 2. Hur kan man förespråka en generösare flyktingpolitik i ett land som redan tar emot flest asylsökande per capita i hela Europa??

  På vilket sätt bidrar ett segregerat samhälle till en bättre miljö?

  När man samtidigt vill stänga ned kärnkraften och riskera 100000-tals jobb, så förstår man att dessa miljövänner har noll koll.

  Och ”de gröna jobben”, vem skall betala dessa?


 3. Det är väldigt enkelt att som Valtersson vara ”generös” med andras pengar, men vi kan kanske låna lite. Hon gillar ju det?
  Hade idag ett längre snack med vår lokale syrian i hans butik, invandrare sen 1986, och han, 60 år gammal, talar inte ens blattesvenska utan svenska med rätt satsmelodi!
  Skulle jag bara skriva en tiondel av vad han tyckte om invandringen till Sverige och ffa av vissa ”analfabetiska grupper från Afrika” så skulle SÄPO stå utanför dörren innan jag ens stängt av datorn..
  Han berättade en del om deras matvanor, om deras försörjning och en del annat, han borde veta från sin butik.
  De sk-er nog även i ”gröna jobb”, ligger inte i deras tankevärld.
  Som sagt våra integrerade invandrare, de vet. Vi tvingas blunda. (Även om man som jag är inv..)Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: