h1

Tar muslimerna över? Fråga SCB, Ulf Nilson…

15 december 2010

Idag skriver Expressens krönikör Ulf Nilson en text som känns som att den hämtats från SD-kuriren snarare än liberala tabloiden Expressen. Han använder en av främlingsfientlighetens klassiska vandringssägner – att demografin i Sverige förändras radikalt av invandringen så att de ”rikta” svenskarna riskerar att komma i minoritet.

Så här förklarar han:
Faktum är att vi, ja, svenskarna, faktiskt är på väg att avskaffa oss, om än sakta. Obs! att nu raljerar jag inte längre. Sverige har sen länge minskande befolkning, ja, om vi ser till pursvenskar. Varje par föder statistiskt sett färre än två barn, lika med minskning. Våra invandrare, numera omkring 20 procent, av vilka 400 000 muslimer (varav de allra flesta naturligtvis inte är islamister), föder betydligt fler. Det är oundvikligt att det muslimska inflytandet växer.
Kort sagt: vi befinner oss i krig, Sverige liksom alla andra europeiska länder (och naturligtvis ”den store satan”, USA). Det är ett krig på sparlåga men livsfarligt likafullt.

Genom att använda Expos briljanta sajt ”Ifrågasätt Argumenten” kan vi länka oss vidare till SCB:s sida om fruktbarhetstal; hur många barn varje kvinna i en kommun föder.

I de ”invandrartäta” kommunerna Botkyrka och Malmö är fruktbarhetstalet 2,06 respektive 1,93. I mer ”pursvenska” kommuner som Vellinge och Danderyd och är fruktbarhetstalet 2,01 och 1,81. Med ett högre fruktbarhetstal på 0,05 och 0,12 procent tror jag inte att Ulf Nilson behöver vara orolig.

Högst födelsetal 2008 hade till exempel Lekeberg kommun, som ligger utanför Örebro, med ett fruktsamhetstal på 3,07.

Barnafödandet varierar ganska lite mellan olika kommuner, men högst verkar kommuner som Norberg (2.9), Norsjö (2.89) och Dorotea (2.85) ha. Lågt ligger kommuner som Ljusnarsberg (1,3) och Degerfors (1,5) ha. Utan att ha forskat i det tror jag inte invandrartätheten är det som skiljer kulturen i Dorotea och Ljusnarsberg åt. Det verkar vara helt andra variabler…

Annonser

20 kommentarer

 1. Uppenbarligen hittar du till SCB:s sajt – förstår dock inte varför du klickat dig in på helt irrelevanta tabeller?

  http://www.ssd.scb.se/databaser/makro/Print.asp?Matrix=BE0401M3&timeid=2010121514355013&path=temp&lang=1&langdb=1 hittar man t.ex. relevant statistik, som faktiskt ger stöd till Ulf Nilssons argumentation


 2. Jag kan också rekommendera Henrik Oscarssons statistiska analys av frågan från förra hösten:
  http://www.henrikoscarsson.com/2009/10/osannolika-befolkningsprognoser.html


 3. […] SCB-statistik: http://anderswallner.se/2010/12/15/tar-muslimerna-over-fraga-scb-ulf-nilson/ […]


 4. Att det är så högt i Dorotea beror förstås på avsaknaden av fjärrvärme.

  Saken är ju ändå den att svensk fjärrvärme faktiskt slussas till invandrartäta områden eftersom ”de där” är vana vid högre värme. En Riktig Norrlänning värmer sig med närmaste kropp, så som vi alltid gjort innan ”de där” kom hit med sin lättillgängliga porr och feminism.

  Usch.

  ;)

  (Jag hoppas att du ser den där smileyn, mannen.)


 5. http://www.youtube.com/watch?v=B_phl4PW0oQ En bra film som tar upp just det du skriver om.


 6. Hej! Intressant artikel. Gillar fräckheten att såga Nilssons artikel i Expressens med just Expressens eget gör det själv verktyg. Tar man pennan för att kritisera någon som du gör då bör man vara mycket noga med att själv inte göra grava fel. Och det lyckades du inte leva upp till. Du blandar ihop begreppen därmed blir ditt inlägg inte trovärdigt. Fruktbarhetstal och fruktsamhetstal är helt skilda begrepp. Det är stor skillnad mellan fekunditet, fertilitet och natalitet. På SCB-s hemsida kan man leta efter fruktbarhetstal utan resultat. Där handlar statistiken om fruktsamhetstal och födelsetal. Siffrorna har jag inte kontrollerat men kan hända att du blandade de också ihop. Antal födda, döda, invandrare, utvandrare…


 7. Välfärdssamhället det framkallar lättja
  Ökar vår trygghet men minskar vår kättja.
  Svensken har numera
  Glömt att förmera
  Men invandrarskaran har mycken barntvätt – ja.

  lennartb.wordpress.com


 8. Skrev ett blogginlägg om hur islamiseringen av Sverige går till. http://enannandelavsmedby.blogspot.com/2010/12/uffe-har-ratt.html


 9. […] har tagit på sig SD-kostymen, Sluta dra alla muslimer över en kam, Pursvenskar och paranoia, Tar muslimerna över, Fråga SCB, Ulf Nilson…, med många […]


 10. […] Många människor har kommenterat och med rätta varit upprörda över den krönika som Ulf Nilsson idag har i Expressen. Nilsson säger där bland annat att den ”pursvenska” rasen försvinner på grund av den krigsföring som muslimerna för mot oss. Krigshandlingen? Att skaffa barn. […]


 11. Anders Wallner …
  Matematik är inte din starka sida. Ej heller statistik.
  Svensken kommer vara i minoritet i storstäderna runt 2050 i denna utvecklingstakt.
  Malmö har redan fler utlandsfödda än NY.
  Vi har segregerade och parallella samhällen i Sverige idag.

  Jag ber dig sätta dig i statistiken. Snälla. Sedan kan du komma med kritik till Ulf Nilsson …

  http://affes.wordpress.com/


  • ”Svensken” i egenskap av ”född av två pursvenskar” är väl redan i minoritet i vissa områden? Ulf Nilson menar dock att ”pursvensken” snart förlorat ”kriget” mot muslimer och att MUSLIMER skulle ta över Sverige faller på sin egen orimlighet. Läs gärna den här länken, med någon som faktiskt har räknat på det: http://www.henrikoscarsson.com/2009/10/osannolika-befolkningsprognoser.html


   • Jag håller med Peter om att din matematik är felaktig (inte bara att du kallar skillnaden mellan två absoluta tal procent).

    Blogginlägget du länkar till är helt irrelevant pga det fundamentalt felaktiga antagandet ”a) att det inte förekommer någon in- eller utvandring…”


 12. […] Henrik Oskarsson, Motbilder, Zaramis, Expressen, PI, damberg, Anders Wallner, Unga S-kvinnor, DN, Zaramis, AB, SVD,  svd, svd, gp, gp, dn, dn, expressen, expressen, expressen, […]


 13. […] som skrivit: Robert Damberg, Anders Wallner, […]


 14. Hela bildspråket och framför allt utgångspunkten i krönikan tyder väl främst på att Ulf Nilsson borde ha pensionerat sig även från krönikeskrivandet för länge sedan.
  Siffrorna, dess källor eller hur de utläses är inte intressant överhuvud taget om man inte till viss grad delar SDs 30-talsunkna åsikter. Först då blir det intressant att ställa oss mot dem på det sätt som Ulf Nilsson och hans åsiktsbröder inom SD så gärna vill göra.


 15. Verkligen pinsamt för Expressen som ska vara liberala?
  Det blir till att inte köpa Expressen och definitivt inte läsa nät-expressen framöver om de inte tydligt kan ta rejält avstånd från detta.


 16. Låt oss sätta siffror på det:
  Det finns 400 k muslimer i Sverige, och 6.6 M medlemmar i svenska kyrkan (enl wikipedia).
  Varje muslimsk kvinna föder 2.2 barn i genomsnitt, mot 1.9 för en kristen kvinna ( enl medierna i P1 18 dec). Om det tar x generationer för muslimerna att bli i majorotet ges x av log(6.6/0.4)/log(2.2/1.9)=19 generationer, eller ca 750 år.

  Det känns som vi har större problem (t ex klimatförändringar) att oroa oss över på den tidshorisonten.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: