h1

Den öppna gröna processen

16 december 2010

Idag kliver Gustav Fridolin ut ur garderoben och bekräftar det så många tagit för givet – även Gustav står till förfogande när kongressen väljer språkrör i maj. Det är förstås väldigt roligt. Han skriver i sin text om människors engagamang i civilsamhället och om behovet av framtidstro. Det är två viktiga frågor där jag tror att han skulle kunna göra viktiga saker för MP och politiken.

Expressens ledare skriver om kandidaturen, men med en bredare ansats:
”Oavsett hur språkrörsvalet slutar kan Miljöpartiet berömma sig för en demokratisk process. I svenska partier är det sällsynt att ombuden får välja bland flera kandidater, som är öppna med vad de vill och hur de vill göra det. (…) Det finns många skäl att vara kritisk till Miljöpartiets politik, inte minst vurmen för arbetstidsförkortningar och luddig civilisationskritik. MP:s öppenhet borde däremot alla andra partier lära av. De gröna visar hur en modern politisk organisation bör fungera.”

Det är roligt, jag skrev lägligt nog igår en artikel med formuleringar som ”Det är väldigt positivt att vi har en öppen process också när vi väljer våra politiska företrädare.” och ”Vi har potential att bli nästa stora folkrörelse om vi möter den här utvecklingen på kreativa sätt”. Nu får jag hålla tummarna på att den publiceras inom kort så ni får läsa resten av resonemanget.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: