h1

Rebecka&Björn – the luminary ones?

12 januari 2011

Nu har Grön Ungdoms valberedning lagt sitt förslag: Rebecka Carlsson och Björn Lindgren föreslås ta över efter Maria Ferm och Jakop Dalunde.

Rebecka Carlsson sitter idag i Grön Ungdoms förbundsstyrelse med ansvar för internationella frågor, studerar statsvetenskap och sitter i styrelsen för Sustainergies. Hon var 2009 års ungdomsrepresentant från Sverige till FN:s kommission för hållbar utveckling. Skribent på Supermiljöbloggen.

Björn Lindgren är språkrör för Grön Ungdom Göteborg, kampanjade och stod på partiets lista inför EU-parlamentsvalet och MP Jämtlands riksdagslista 2010. Björn sammanfattar sina tankar om språkrörsuppdraget på youtube. Jag engagerade Björn som paneldeltagare till samtalet ”Snart 15 000 medlemmar – är vi redo” i höstas.

Än så länge har Rebecka inga motkandidater till den språkrörspost som är vikt till en kvinna, men flera män har tidigare annonserat sina kandidaturer:

* Yuri Silva, 23, Eskilstuna. Yuri sitter i kommunfullmäktige i Eskilstuna. Har en fil kand i biologi. Skriver om klimaträttvisa, frihet och solidaritet.

* Niclas Persson, 21, Örebro. Studerar till teckenspråks- och dövblindtolk. Skriver att han brinner mest för barns rätt, tillgänglighet och anti-rasism.

* Elias Ytterbrink, 22 (?), Göteborg. Är idag språkrör för Grön Ungdom väst, kommunpolitiker i Göteborg. Tal och debatter finns på youtube. Kandiderade även 2010.

Nu återstår att se vilka som står fast vid kandidaturerna nu när valberedningen lagt sitt förslag – och hur riksårsmötet väljer i slutet av februari.

Fler: Politikerbloggen, Makthavare, Maria Ferm, Benjamin Juhlin, Christian Valtersson, Politikerkollen

edit II: Tidigare kandiderade även Joakim Larsson, 23, Göteborg. Han var tidigt ute, men då han blivit arvoderad politiker i västra götalandsregionen har han dragit tillbaka sin kandidatur.

edit III: * Även Anders Schröder, 20, Uppsala har dragit tillbaka sin kandidatur.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: