h1

Fyra av sex gröna språkrör på plats

21 februari 2011

De två senaste helgerna har Gröna Studenter och Grön Ungdom valt nya språkrör, så att fyra av den gröna rörelsens sex språkrör är utbytta. (Detta har triggat en lång rad ordvitsar om hur det ”rör” på sig i partiet eller att människor blir ”rörda” när språkrör avgår och tillträder.)

Gröna Studenter har valt Erika Karlénius och Gabriel Liljenström. Erika och Gabriel skrev en gemensam text inför årsmötet om sina ambitioner som språkrörsduo:
”Tre av fyra studenter upplever att de inte har medel nog att täcka sina månatliga kostnader, och än värre är situationen för de studenter som har barn. Var åttonde student har så pass mycket besvär – psykisk som fysisk – att detta går ut över deras studieresultat. Här måste Gröna Studenter visa på handlingskraft och föra upp vikten av en grön ekonomi och bostadspolitik, men också aktivt stärka och utveckla studenthälsan.”

Grön Ungdom har valt Rebecka Carlsson och Björn Lindgren, enligt valberedningens förslag. Benjamin Juhlin har lagt upp Rebeckas och Björns linjetal från riksårsmötet. Rekommenderas!

Fler: DN, SvD, Norrbottens-Kuriren, Ergo, Politikerbloggen, Maria Ferm, Dagens Opinion.

Annonser

3 kommentarer

  1. Som student kan jag bara hålla med om att det behövs en alternativ bostadspolitik, men vad är egentligen miljöpartiets förslag på bostadspolitik? Och hur vill miljöpartiet göra med studiestödet?


  2. […] 13 mars 2011 | View Comments // Det är grejer på G i MP. Förutom nya språkrör i partiet, ungdomsförbundet och studentförbundet ska partiprogrammet revideras. Dessutom ska ett par rådslag hållas under mandatperioden för att […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: