h1

Gröna visioner om 2025

13 april 2011

Regeringens vårbudgetproposition innehöll ”få nyheter”, som det brukar heta. Per Olsson (MP) sammanfattar det tydligt på twitter (@thinkper):

Nyheterna i Alliansens vårbudget är alltså 4,7 miljarder till stridshelikoptrar & sänkt skatt? #gamlamoderaterna

Alliansen sänker inkomstskatten, lägger tillbaka lite pengar som man skurit ner på järnvägsunderhåll och köper in stridshelikoptrar. I övrigt ett ganska fattigt dokument. Det är som att man är färdig med sitt politiska projekt och gått över till administration. Den attityden har fällt regeringar förut och jag önskar mig en regering med kreativitet, fantasi och visioner.

Självklart hoppas jag att Sveriges gröna parti ska vara en del av den regeringen, precis som i fler och fler länder i världen. Inom den gröna rörelsen finns ingen brist på kreativitet, fantasi och visioner.

Vi har precis inlett vår process inför det nya partiprogram som vi ska möta väljarna med 2014, utifrån den enkla frågan ”Vilket Sverige vill du ha 2025?”. På sajten finns nu en webbenkät som alla uppmanas fylla i – medlemmar, sympatisörer, civilsamhälle, näringsliv och ja, till och med meningsmotståndare får gärna vara med och bidra. Resultatet blir en grund för det fortsatta arbetet.

På sajten samlas också resultatet av seminarier, blogginlägg och ett kalendarium som kommer vara öppet och levande fram till kongressen 2013 då vi antar det nya partiprogrammet.

Om du har större drömmar än jobbskatteavdrag och stridshelikoptrar, ta chansen och delta!

Vilket Sverige vill du ha 2025?

Annonser

10 kommentarer

 1. Angående underhållet till järnvägen:

  Kan du svara på hur denna anslagspost har förändrats i den senaste budgeten jämfört med när Mp senast stod bakom statsbudgeten, dvs BP 06?


  • Nej, det vet jag inte på rak arm. Maila gärna info@mp.se och fråga så får du svar.


 2. Vill bara skicka en tanke efter det fruktansvärda som har hänt dig. Jag hoppas att du mår ok nu och kommer att bli återställd. Jag kände en oerhörd värme för dig och din familj när jag läste om hur du blev pappa i DN. (Kommer dock inte bli Miljöpartist ;)) Kram till dig och dina nära


 3. Välkommen till det nya Sverige.


 4. Karma… jag säger bara karma…

  Varje dag blir oskyldiga svenskar offer för brutalt våld från invandrare som tackar landet som tagit emot dem och givit dem skydd, pengar och rättigheter in absurdom genom att våldföra sig på etniska svenskar. Så långt är detta inte en ovanlig händelse.

  Men Du är inte en oskyldig svensk. Du är en hög företrädare för ett parti som har drivit igenom att kriminella invandrare inte bara ska få amnesti – de ska få rättigheter som inte ens etniska svenskar har.

  Jag måste dock säga att jag tycker att du är bättre än många andra politiker eftersom du tydligen ”lever i den riktiga världen”. Säg mig, hur känns det nu när du på nära håll fick uppleva ett ”spännande möte” – något som ditt parti så varmt förespråkar?

  Detta är den verklighet ni har skapat åt oss ”vanliga svenskar” – tycker Du om den? Eller är det dags att vakna nu?

  Hoppas i alla fall att du kryar på dig snabbt önskar en vanlig människa som har en tjejkompis som är förstörd efter att 3 araber knivskar och försökte våldta henne, en killkompis med punkterad lunga efter att precis som du blivit oprovocerat knivhuggen av invandrare. Plus några till som ”bara” har blivit rånade.


 5. Den politik du förespråkar fick du ju nu själv råka ut för:) synden straffar sig själv dummefan!


 6. Nu har du fått en försmak av den måne-kultur du vurmar för, hoppas du får mer sen i det nya Sverige, din landsförrädare


 7. Tycker du fortfarande att massinvandring är en bra idé? Varför inte flytta till Albys ljuvliga multikultur permanent?


 8. Idioter här ovanför!!!!
  Skit i såna komentarer!

  Skönt att du klarade dig så pass som det verkar, och oerhört skönt twitter, det är stort tycker jag!
  Ta nu hand om dig och se till och bli bra!


 9. Anders vurmar för mångkultur bor han sjelv någon invandrartät område eller är han hycklare,kan någon svara på den frågan?Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: