h1

Speldosan juni 2011

30 juni 2011

Trogna följare börjar nog kunna konceptet. Jag ägnar mig åt nyårslöftet att hålla mig uppdaterad på musik, lyssnar på så mycket jag hinner, plockar ut tio fredagspeppiga låtar för twitter och facebook varje vecka och samlar månadens starkaste låtar i månadsskiftet. Juni månad är förstås inget undantag från regeln att det är alldeles för mycket för att ge rättvisa i ett fåtal låtar. Missa inte att det går att följa hela spellistan växa fram, om du följer juli-listan på spotify.

1. Hits Me Like A Rock – CSS feat. Bobbie Gillespie (2011)
En smällkaramell i popglädje och en låt man vill gå i takt till en solig dag. Det var tight i toppen den här månaden, men med tanke på vilken månad listan ska spegla så blev valet till slut självklart. Varje sommarlåt behöver ett ”oh oh”

2. If She Was Away – Rebecca & Fiona (2011)
Rebecca & Fiona går från klarhet till klarhet och är det här halvårets mest intressanta svenska artister. De släpper egen musik, remixar och gästar – och höjer – andras låtar och dessutom dj:ar de ju flitigt runtom i landet. Innovativa musikentreprenörer!

3. Allt grönt – Timbuktu (2011)
Nya Timbuk-skivan innehåller några guldkorn, bland annat den här hyllningen till känslan när det vänder; det som oftast kommer efter att ”botten is nådd” och livet är fantastiskt igen. Och man bara har det skönt. Den känslan.

4. Who Wants To Die Alone – The Moniker (2011)
En av årets hittills starkaste ballader gömde sig på The Monikers debutalbum. Snyggt pennad klassisk svensk pop med snygga effekter och smäktande sång.

5. Lovely Day – Jill Scott (2011)
Jag försöker hålla antalet covers lågt på listan, för att släppa fram ny musik men när en av våra största soulröster ger nytt liv åt en av mina absoluta favoritlåtar är det svårt att inte släppa in Jill Scott på topp fem.

6. Say Hello – SOL Stat & Orchestra Live (2011)
En systerlåt till januaris ”Hello” med X, och (nästan) lika genial. Skönt gung, sommarkänsla och framför allt orkesterfeeling med instrument som man sällan får höra i popsvängen.

7. Like A Fading Rainbow – Jenny Wilson (2011)
Jenny Wilson var min favorit till nya säsongen av Så Mycket Bättre. Dels är hon en av Sveriges mest intressanta sångerskor och dels har hon och The Knife några pärlor som hade varit kul att få lyftas upp. Det här är det starkaste spåret på nya skivan.

8. Love You Like A Love Song – Selena Gomez & The Scene (2011)
Jag har försökt att inte falla för det här, men det är svårt… Gomez är en amerikansk tonårspopdrottning, känd från Disney channel, som till sin debutplatta får låtar pennade av Britney Spears. Frågan är om det inte blir uppenbart att Gomez nu tar över stafettpinnen i genren. Skön närvaro i rösten och alla som använder ord som ”repeat” på det här sättet förtjänar uppmärksamhet.

9. Lighters – Bad Meets Evil feat. Bruno Mars (2011)
En låt som påminner om storslagna samarbeten mellan Eminem (som utgör halva Bad Meets Evil) och Rihanna eller Dido, men den här gången är det Bruno Mars som står för den smäktande refrängen. Tycker att det funkar nästan lika bra.

10. Gone In A Flash – Eva & The Heartmaker (2011)
Sval och självsäker popduo – och gift par – från grannlandet i väst med skön 80-talsflirtig melodiös pop.

11. Brighter Than The Sun – Colbie Caillat (2011)
12. Stationen – Ison & Fille feat. Stor & Aleks (2011)
13. Together – Patrick Wolf (2011)
14. Watch the world go by – Johan Agebjörn & Le Prix (2011)
15. Cho Cha – Teddybears feat. Cee Lo & B52’s (2011)
16. Experimenting with Rugs – Florrie (2011)
17. Intim [Sanningen] – Linda (2011)
18. Ingen som – Mina vänner (2011)
19. Jet Lag – Simple Plan feat. Natasha Bedingfield (2011)
20. Ingenting står över mig – Norlie & KKV (2011)

Du hittar dessa 20 och resten av 2011 års bästa låtar i den här Spotifylistan. Ett gäng remixar av samma låtar till festen finns här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: