h1

Speldosan juli 2011

31 juli 2011

Även juli månad dök jag ner i ny och skön musik, trots att albumsläppen lyste med sin frånvaro under månaden. Just nu pågår jakten på augusti månads viktigaste musik.

1. Maybe I’m Crazy – Monarchy (2011)
Jag tröttnade på Spotify’s klena utbud och köpte den brittiska synthduon Monarchys debutalbum Around the sun. Allra bäst är nog nya singeln Maybe I’m crazy, men albumet är fullt av snyggt snickrade synthlåtar á la 2011.

2. Stay Away (Toon’s Radio Edit) – Erik Hassle (2011)
Hassles EP från tidigare i år har den märkliga förmågan att låtarna växer på dig en efter en. Stay Away tyckte jag var medioker när skivan kom, men just nu känns det som det starkaste Katrineholmskillen släppt.

3. Moves Like Jagger – Maroon 5 feat. Christina Aguilera (2011)
Samarbetet mellan de två coacherna Adam Levine och Aguilera från talangsåpan The Voice (snart i svensk version) är en osedvanligt svängig låt, som dessutom – som bara de bästa duetterna gör – lockar fram det bästa i respektive artist.

4. Skeleton – The Good Natured (2011)
Electropoptrion The Good Natured har tydligen fått vänta länge på skivkontrakt (skaffar man sådana nuförtiden?) och ”Skeleton” kunde släppas för en bredare publik. Vi hade väntat länge nog.

5. Top Rated – Icona Pop (2011)
Svenska electroduon Icona Pop har släppt en dubbelsingel där båda låtarna hade kunnat platsa på den här julilistan, men ”Top rated” blir inkvoterad som den perfekta kombinationen av kommersiell gångbarhet och indieattityd.

6. Tic Tac Toe – Little Majorette (2011)
Brittisk-svesnak drillflicketrion Little Majorette är alla tre väletablerade inom musikbranschen, men när de försökte fokusera på låtskrivandet råkade de istället bilda en ny grupp. Vilken osis!

7. From Now On – Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet (2011)
En av årets hittills mest oväntade – och bästa covers – Carlson och hans kvintett tar sig an Oskar Linnros fjolårshit ”Från och med du” och placerar den på en mustig storbandsklubb med hattar och cigarrer. Klart det funkar!

8. Boy – Adrian Lux feat. Rebecca & Fiona (2011)
Ett av årets stora genombrott – Rebecca & Fiona – fortsätter att slänga ur sig dansgolvshits. Den här i samarbete med svenska DJ:n Adrian Lux.

9. Free – Natalia Kills feat. will.i.am (2011)
Det är svårt att motstå en ode till lyxkonsumtion och tillhörande ordkombinationer som ”window shopping’s overrated, if I see it I’ma get it”. Kaxigt och snyggt producerat.

10. Face it – J. Rawls (2011)
Efter terrordådet i Oslo la en bekant upp den här låten på sin facebooksida och den rullade sedan flitigt de första dagarna när man försökte ta in allt som hänt. Hämtat från den jazzinfluerade hiphoproducenten J Rawls tionde album som kom i sommar.

11. Ritual Union – Little Dragon (2011)
12. A little love – Dionne Bromfield (2011)
13. D-D-Dance – The Concept (2011)
14. I’m So Happy – Salem al Fakir & Josephine Bornebusch (2011)
15. Countdown – Beyoncé (2011)
16. Control – Benny Benassi feat. Gary Go (2011)
17. Escapee – Architecture In Helsinki (2011)
18. Chimie Physique – Yelle (2011)
19. That’s The Way I Like It – Carl Norén (2011)
20. Get Over U – Neon Hitch (2011)

Du hittar dessa 20 och resten av 2011 års bästa låtar i den här Spotifylistan. Ett gäng remixar av samma låtar till festen finns här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: